Mercedes-Benz

Colectare autoturisme

Protecția mediului

Reciclarea unui număr mare de materiale înseamnă mai puţine reziduri

Evaluăm toate aspectele de la început şi până la sfârşit. Chiar şi în faza de dezvoltare, acordăm o importanţă deosebită creării unui design de autovehicul pe baza unor materiale ecologice şi reciclabile, de exemplu: materiale uniforme pentru barele de protecţie şi pentru ranforsarea părţii inferioare a caroseriei. Acestea pot fi demontate şi separate cu uşurinţă, pentru a oferi materiale reutilizabile de calitate.

De asemenea folosim multe materiale neprelucrate pentru construirea autovehiculelor noastre, ca de exemplu fibre de nucă de cocos sau sisal. Avantajele sunt evidente: nu au impact asupra mediului şi sunt reciclabile. În Ghidul de Protecţie a Mediului Mercedes-Benz Group AG, ne-am luat angajamentul pentru a îmbunătăţi compatibilitatea dintre mediu şi produsele noastre.

Colectare

Primirea înapoi a autoturismelor vechi fără costuri

De la introducerea directivei europene, dumneavoastră ca şi client, aveţi posibilitatea de a returna fabricatului autoturismul dumneavoastră.

Autoturismul dumneavoastră trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • Să fie un autoturism cu maxim 9 locuri sau un autovehicul cu masa maxim 3,5t
  • Toate componentele autoturismului precum sistem de propulsie (motor, transmisii, etc), şasiu, caroserie, convertor catalitic sau unitatea de control electronică să fie în autoturism
  • Autovehiculul nu trebuie să conţină alte reziduri
  • Autovehiculul trebuie să fi fost înregistrat în UE cu cel puţin un an înainte de colectare
  • Documentele autovehiculului să fie predate în acelaşi timp

Cerinţele legale impuse reciclării şi recondiţionării sunt îndeplinite de automobilele Mercedes-Benz de mai mulţi ani. Pentru primirea înapoi a automobilului vechi, vă stă la dispoziţie o reţea de primire şi demontare, care poate să recicleze automobilul dumneavoastră, protejând mediul înconjurător. În acelaşi timp, posibilităţile de reciclare a automobilelor şi părţilor componente se dezvoltă şi se îmbunătăţesc continuu. Astfel, automobilele Mercedes-Benz vor îndeplini şi pe viitor prevederile legale de reciclare la timp.

Partenerul unic de colectare a automobilelor Mercedes-Benz scoase din uz este Scholtz România şi subcontractanţii săi.

Vă rugăm să faceţi clic pe link-ul de mai jos pentru a downloada lista punctelor de colectare a automobilelor Mercedes-Benz.

Reciclare

Ce se întâmplă după ce colectăm autoturismul dumneavoastră?

În primul rând, după cum cere legislaţia în vigoare, sunt recuperate toate fluidele (de exemplu uleiul sau lichidul de frână), care este apoi reciclat.

Apoi, toate părţile reutilizabile, precum şi toate materialele reciclabile sunt recuperate. Reciclarea materialelor precum sticla, anvelopele, părţile mari din plastic etc., se face folosindu-se tehnici speciale de reciclare.

Restul caroseriei este separată în bucăţi şi, cât mai mult posibil din aceste părţi sunt recuperate şi refolosite.