Mercedes-Benz

Noul Sprinter

10.10.2013

Noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial în România, fiind disponibil pentru comandă cu livrare încă din luna septembrie; preţul de pornire pentru noul model este de 22.222 euro, fără TVA, pentru șasiu și de 24.999 euro, fără TVA, pentru furgon. La nivel mondial, Mercedes-Benz Sprinter simbolizează clasa de autovehicule comerciale cu o masă maximă admisă de 3,5 tone. Sprinter a fost întotdeauna considerat lider în segmentul său în ceea ce priveşte inovaţia, iar noile sale opţiuni şi îmbunătăţiri subliniază cu succes acest fapt. Cu cinci noi sisteme de siguranţă, motorizări care respectă viitorul standard de poluare Euro VI şi un design îndrăzneţ, noul Sprinter devine încă o dată un punct de reper în clasa sa. Iar un lucru este clar: cu un consum extrem de redus, de 6,3 l/100 km, Sprinter se poziţionează pe primul loc şi în ceea ce priveşte consumul de carburant.
<b>Producţia Sprinter redimensionează strategia de vânzare Mercedes-Benz</b>
Mercedes-Benz Vans creează deja condițiile care îi permit gestionarea optimă a provocărilor asociate cu redefinirea modelului Sprinter într-un interval de câțiva ani. Sprinter este cel mai de succes model fabricat de divizia de autovehicule comerciale Daimler. În jur de 150.000 de unităţi Sprinter sunt construite în prezent, în fiecare an.
Cele mai importante piețe pentru Mercedes-Benz Vans sunt în Europa, furnizând aproximativ 60% din totalul vânzărilor. Ca element de bază al strategiei de afaceri “Vans goes global”, piețele aflate în creștere din America de Sud și Asia, precum și piața din Rusia, sunt tot mai deschise la activități de producție. De exemplu, Sprinter este asamblat în Argentina (din 2007) și China (din 2011). De asemenea, din iulie 2013, Sprinter a fost fabricat în colaborare cu GAZ, compania-parteneră din Rusia. Ca rezultat, rețeaua globală de producție Sprinter este pregătită pentru fabricarea unei noi generații de autovehicule.
Datorită Sprinter, Mercedes-Benz este lider de piaţă la categoria autoutilitare medii și mari din Europa (UE 24), cu o cotă de piaţă de 18,1% în 2012. În 2012, vânzările au crescut până la 19%, formând un total de 21.500 unităţi.
La finalul lunii aprilie 2013, divizia Mercedes-Benz Vans a anunţat premiera mondială a noului Sprinter. Modelul este produs acum în serie la centralele din Düsseldorf și Ludwigsfelde. Ca și predecesorii săi, noul model stimulează inovația și este fruntaş în segmentul său atunci când vine vorba de eficiența consumului de combustibil. În prezent, modelul setează noi standarde cu cele cinci noi sisteme de siguranță, cu motorizări conforme cu standardul de poluare Euro VI. Cinci noi sisteme de asistență - inclusiv unele noutăţi mondiale în segmentul van - contribuie la reducerea numărului de accidente și facilitează condusul în siguranţă şi confort.